Tomahawk

De tomahawk steak behoort tot één van de steaks die qua uitstraling veel indruk maakt. Het ziet er namelijk uit als een hakbijl.

De tomahawk komt uit de dikke en fijne rib in het ribstuk. Dit deel bestaat uit een rack van zeven ribben. De botten zijn licht gebogen en 15 tot 20 cm lang tot aan de klaprib. Op de botten zelf bevindt zich weinig vlees. Het meeste vlees bevindt zich tussen de botten. Andere steaks die uit dit deel worden gesneden zijn: entrecote, côte de boeuf en rib eye. Sterker nog, een tomahawk is hetzelfde als een ribeye maar dan met een lang stuk bot er aan.

 

FEITJE: Een tomahawk is ook een strijdbijl zoals die gebruikt werd door de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika, de indianen. Het ziet er namelijk uit als een hakbijl.


Tomahawk

De tomahawk steak behoort tot één van de steaks die qua uitstraling veel indruk maakt.

De tomahawk is voorzien van veel intramusculair vet. Dit vet herken je aan de witte nerven die door het vlees lopen en wordt ook wel vetmarmering genoemd. Intramusculair vet zorgt ervoor dat de spier soepel blijft. Het is belangrijk voor de malsheid en de intense smaak van de tomahawk. Hoe meer vet, hoe malser en sappiger het vlees wordt.

 

Circa verpakt per KG

Verkrijgbaar vanaf:      5 KG